Ebéd van!
2011.01.08. 12:21
Gelegula séf remek ajánlata, hogy mit is legyen az ebéd, ha kifogynátok az ötletből:
A mai főfogás: Mézes csodaragu
Hozzávalók: méz, kenyér, tej, liszt, búza, lekvár
Remek, tehát először is szükségünk van mézre. A méz a mai időkben igencsak drága, ezért sokkal jobb ha mi beszerezzük valamelyik méhkasból. Természetesen ez Télen nem is rossz ötlet, mert ilyenkor téli álmot alszanak, így könnyedén kicsórhatjuk a mézet a kasból. Ezek után szükség van kenyérre, de a mai időkben már az is megkívánja a pénztárcánk tartalmát, tehát csináljunk házilag! Sokkal olcsóbb, ha veszünk lisztet meg tejet és búzát, majd összekeverjük. Jól megdagasztjuk és bevágjuk a sütőbe. Ha már kellően ropogósra megsült a tej és liszt keveréke az már biztosan kenyér, ha nem az akkor te rontottad el, nem a recept a hibás. Most már van kenyerünk, tehát már csak lekvár kell. A lekvár is szintén költséges, de ezt már muszáj lesz venni, mert nem tudom, hogyan kell elkészíteni. Nagyszerű, most pedig szeleteket vágunk a kenyérből. Fogjuk a lekvárt és rákenjük, majd a mézet is. Nagyjából kész is a finom lekváros-mézes kenyér Mézes csodaragu. Fogyasztható kézzel és nagyon laktató, ebédre igencsak alkalmas és nem valami drága sem.
JÓ ÉTVÁGYAT!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.